6 november

Det en väldigt slapp skoldag idag..Och på religionen hade vi besök från en man som var med i Hare Krishna. Han var där och berättade om sin tro och så sjöng han även för oss. Jag tycker han berättade bra och att det var intressant men när han sjöng var det svårt att hålla sig från skratt, speciellt när vissa redan satt och skrattade :P

Lunch åkte jag,Linn,Calle,Johan och Douglas och åt nere på stan..jag åt pasta och det var riktigt gott om man jämför med skolmaten :)  Efter skolan har jag pluggat och sen sovit en stund som vanligt...Imorn är det fredag igen, ser verkligen fram emot kvällen för då ska jag,Sarah,Lisa, Emmelie, Douglas och Bill bowla, kul kul! :D

  Snabbaste djuret
"
Geparden är världens snabbaste djur"

Fel!
Med sina otroliga ruscher som uppmätts till över 100kilometer i timmen är geparden det snabbaste däggdjuret. Men räknar man med alla världens djurarter kommer den fläckiga katten rätt långt ner på listan. I boken Djurens värld presenterar Gerald L Wood en lista över hur snabbt olika djurarter tar sig fram. Där kommer geparden först på nittonde plats, långt efter både tamduvor (177km/tim) och ejdrar. Fåglar är nämligen de djur som kan komma upp i de högsta hastigheterna. Världens överlägset snabbaste varelse är pilgrimsfalken som i sina dykattacker kan komma upp i hastigheter på ofattbara 300km/tim.

Svettlukt
"
Svett luktar illa"

Fel!
Svett består till 99.5% procent av vatten och salt och luktar praktiskt taget ingenting. Däremot gör svetten så att tillväxten av bakterier ökar och på så sätt uppstår den karaktäristiska svettlukten.

Ungdomar och alkohol
"
Om tonåringar får dricka vin eller öl hemma lär de sig att hantera alkohol bättre än om de dricker i smyg"

Fel!
Svenska studier visar att det förhåller sig precis tvärtom. De ungdomar som får öl, vin eller sprit hemma dricker också tillsammans med sina kompisar och får på det viset i sig ännu mer alkohol. Därmed löper de också större risk att få problem i framtiden.

Tusenfotingar
"
Tusenfotingar har tusen fötter"

Fel!
Det finns ca 13 000 kända arter av tusenfotingar, eller mångfotingar som de också kallas. Inte en ända av dem har mer än 750 ben. Mångfotingarna finns över hela världen och kan vara mellan en halv millimeter och trettio centimeter långa.

Sömngångare
"
Det är farligt att väcka människor som går i sömnen"

Fel!
Det är inte farligare att väcka sömngångare än att väcka människor som ligger i sin säng. Såvida den sovande inte balanserar på ett hustak eller något liknande. För lite förskräckt blir man ju om man plötsligt upptäcker att man befinner sig på ett oväntat ställe.

Idag har det varit väldigt kallt, då längtar man efter det här!

Zakynthos 07
 















 

 

Kommentarer
Postat av: alexandra

bajs!

2008-11-07 @ 12:32:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0