30 november

Hejhej!

Matchen igår mot Trosa gick bra. Vi vann med 4-2 och spelade ritkigt bra tycker jag. Bäst var Johanna som gjorde tre av målen! :) Efter matchen åkte jag hem och sov en stund innan jag gjorde mig iordning. Sen gick jag förbi Filip en stund innan jag blev hämtad av Douglas och hans mamma. Vi åkte hem till dom och åt en god middag tillsammans med Douglas farmor och farfar och som också var där, trevligt! :) 

Idag sov vi ut som vanligt..kom inte ur sängen förens 11.30 sen tog jag tåget hem vid ett. Kom hem, duschade och gjorde mig klar för att träffa en del av släkten hos mormor och morfar :D Det var supertrevligt, vi fikade, pratade ja umgicks helt enkelt! Så nu är 1a advent här, det är ju helt sjukt..tiden går så fort! Men det är mysigt med juletider så jag ska inte klaga, ser fram emot julafton och dagarna runt omkring :)

Mormor, jag och morfar

Dennis,Jeanette och Harry

Harry och mormor


Ikväll var jag och kollade på p94 SM-match som dom vann med 5-4 så nu är dom vidare till finalspel i Falun, grattis!

29 november

Godmorgon!

Mormors operation gick bra :) Puh! Imorn ska vi dit och då ska jag krama om henne <3

Nu ska vi snart åka iväg till Trosa. Matchen börjar 12.30. Vi är tio utespelare men jag hoppas det går bra! Ikväll ska jag hem till Douglas, mys.

Så vill jag gratulera em gammal klasskamrat på 18års dagen! Grattis :D
Jimi

28 november

Hejhej!

Igår var det en månad tills Lisa "Pink Lady" fyller 18år! :D

Jag och Lisa <3

För en timme sen gick jag med Douglas till tåget. Han sov kvar här igår och jag hade lika mysigt och roligt som vanligt. Igår blev jag extra glad också, 27 november kommer från och med nu betyda väldigt mycket för mig! :) Du är bäst Douglas.

Men idag orkade vi inte upp till skolan :O :P Vi stannade kvar i sängen och sov till 12.30, det var så skönt! Sen har vi bara tagit det lugnt, kollat lite film och så. Ikväll kollade vi Idol och äntligen åkte Johan Palm ut!!! Imorgon har vi borta match mot Trosa, ska bli kul. Sen senare ska jag till Douglas.

Ha en bra helg!

Torsdag

Imorgon ska min mormor opereras...Även om det inte är någon stor, allvarlig operation så blir man lite smått orolig =/ Min mormor är den bästa och jag hoppas att allt går så bra som möjligt och att hon slipper ha ont. Jag älskar dig mormor..tänker på dig <3


Onsdag

Istället för att plugga mer innan träningen städade jag mitt rum. Dammade, plockade undan kläder och lite andra saker. Nu är det fint igen :) Jag gillar mitt rum men jag vill upp med massa tavlor på väggarna, på min familj,släkt och vänner. När det är fixat kommer jag trivas som fisken i vattnet i mitt rum =)

Det är mycket i skolan nu, väldigt mycket. Jag vet inte hur många timmar jag lagt ner på bara marknadsföringen och är fortfarande inte klar =/ Sen allt med företaget också...fast det har blivit roligare med tiden iofs. Svenska, religion och administration är ämnen som jag vill spy på, inte roliga alls. Kan väl kanske bero på att jag inte prioriterat dom ämnena och därför ligger lite efter där...Men det är så jag gör. Jag prioriterar dom ämnena jag tycker är "mer kul" och därför kommer jag lätt efter i dom ämnena som jag tycker är tråkiga...Så enkelt är det, man gör det roliga och skjuter upp det tråkiga så länge som möjligt.

Imorgon ska Douglas följa med mig hem efter skolan, det ser jag fram emot! :) 

Jag tycker om dig mer och mer för varje dag som går. Allt känns så himla bra såhär långt och jag är så glad. Så glad att jag åkte med till Spanien och lärde känna dig. Efter det har allt rullat på och jag kunde inte vara gladare. Jag trivs så bra med dig och det känns som att det här kan bli något väldigt bra :)


26 november

Hejhej!

Idag är jag på mycket bättre humör jämfört med igår. Hade ingen krävande dag alls i skolan. Satt bara kvar en timme i skolan och pluggade, det fick räcka :)  Har skrivit klart lite nu på datorn också...Ska sova lite nu sen tänkte jag plugga mer innan träningen som jag ser fram emot!


Mamma och pappa :)

Tisdag

Jag fick en klipptid efter skolan på den nya frisörsalongen här i Nykvarn. Det var en ung tjej som klippte mig som efter att hon tappade kammen i mitt knä berättade att hon fick reda på att hon är gravid idag.  Hon var duktig men lite hårdhänt tycker jag..När jag kom hem somnade jag en stund och det var så skönt! Sen har jag och mamma slingat mitt hår, ljusa slingor. Det blev ingen stor förändring men lite ljusare blev det allt =) 

Imorn är det onsdag och jag har bara två lektioner och slutar 10.30. Men jag blir nog kvar i skolan någon timme för att göra klart en del grejer.


Föralltid vi fyra <3




   
Bilderna är från turkiet resan i somras

25 december

Hejhej!

Idag var det svårt att komma ur sängen...kan bero på att jag inte sov något på eftermiddagen igår? Men jag klev iaf upp tillslut. Sitter på svenskan nu och meningen är att vi ska börja planera vårat svenska nationella nästa vecka, talet. Vet inte hur jag ska göra men det där...får ångest bara jag tänker på det.

Idag ska jag försöka få klipptid, mitt hår är jätteslitet! :( Vill inte klippa av mitt hår som är rätt så långt nu..men måste väl tyvärr. Jag ska göra ljusa slingor också tänkte jag :)

Träningen igår var riktigt rolig..vi hade gemensam träning tillsammans med 94tjejerna eftersom att båda lagen har dåligt med folk pga sjukdomar och skador. Nej nu kanske jag borde göra det jag ska, är ju trots allt i skolan,

Ha det bra denna härliga vinterdag! :D

Så typiskt....

Kul att man suttit och renskivit marknadsföring i typ en timme och så sparar man och skiten försvinner...och då menar jag försvinner! Hur f*n är det möjligt?! Jag blir så förbannad...så trött. Har letat runt i hela datorn och det finns inte här :( Kanske tröck fel när den frågade om jag ville spara, men det tror jag inte. Men när jag letade runt hittade jag en bild från midsommar på mig och Harry, då blev jag på lite bättre humör så tänkte dela med mig av den bilden :)  Synd bara att inte Harry kollar in i kameran, men tycker ni inte att min arm ser biffig ut? ;) haha..måste köra igång med hantlarna igen :D


Måndag

Det var längesen som jag inte sov efter en dag i skolan förutom i torsdags hos Douglas då :P Men idag ville jag sova eftersom jag är trött men det gick inte =/ Men det kanske var lika bra för då somnar jag nog lättare ikväll..

Har träning om ett tag...Hoppas vi inte går ut och springer utan gör något inne istället, är så kallt och så känns det lite läskigt med all is. Det har kommit mycket snö nu senaste dagarna och det gör mig inget sålänge det inte blir slask :) Redan på söndag är det 1a advent och idag är det ju en månad till julafton, myys! Synd att halva släkten ska iväg över julen bara....

Men på söndag när det är 1a advent ska vi fika hos mormor och morfar, det ser jag fram emot! :D Jag värdesätter dom gångerna vi ses väldigt mycket. Jag älskar min släkt! Min moster, Dennis och Harry kommer också men med min morbror vet jag inte, men jag hoppas han kommer =)

Jag och 2007 sötaste tomte, Harry <3


24 november

Godmorgon!

Matchen mot Telge slutade oavgjort 5-5 :) Vi spelade skitbra även den här matchen och jag spelade tillsammans med Clara och Moa. Clara som varit skadad kom tillbaks och gjorde 4 mål! Vi vann gruppen och gick vidare till slutspel där vi ska möta andra gruppens tvåa.

Jag kom hem ungefär vid åtta och halv nio mötte Douglas vid tåget strax efter halv nio :) Vi tog det lugnt hela kvällen hos mig. Kollade lite tv med mina föräldrar sen kröp vi ner i sängen och mös med film och godis. Jag hade en toppenkväll som vanligt med Douglas :D Igår sov vi ut..sen tog vi det lugnt innan vi gick till Johan och Ragge en stund. Sen gick vi till tåget och jag följde med Douglas hem :)

Nu sitter jag i en datorsal och har precis haft webdesign..Fick gå upp kl sex idag så jag har sovit en stund på en soffa här i skolan :P Nu ska jag köpa frukost, ha det bra!


Nykvarn-Balrog 4-1

Som ni ser vann vi första matchen med 4-1 och vi spelade ritkigt bra! :) Jag spelade med Ina och Lena och det gick strålande enligt mig och hela laget gjorde som vi sa innan matchen. Mycket, mycket bra!

Om en halvtimme ska jag träffa en del av laget så ska vi äta lunch tillsammans sen gå och kolla Herrarnas match kl 14.00. Ikväll eller ja kl18.00 är det match igen, men nu mot Telge. Håll tummarna för det vore så jävla skönt att vinna mot dom :D


Fredag

Nu tycker jag att Johan Palm ska åka ur Idol. Hade det inte varit för att han är favorit bland alla småtjejer hade han inte kommit långt alls. Förra veckan åkte Robin E ut som var en av mina favoriter, ner Johan sjunger sämst och borde åka ut!

Fick en samtal från Sarah som berättade att Flen dragit sig ur DM spelet så vår första match är istället 10.15 och andra matchen som skulle varit den sista 19.45 blir framflyttad =)

Kusin Filip, nyår 06/07 :)


Vill passa på att gratulera Niklas som fyller 18år idag! =)

Niklas och Pontus P i Spanien

21 november

Återigen har Alexandra fixat min blogg och nu blev det med ett passande tema, nämligen jul! :D Tack gumman, love you. Men måste bara säga att hon lekte lite med min blogg medans hon fixade den så om någon såg lite opassande bilder skyller jag faktiskt det på Alexandra haha!

Igår följde jag med Douglas hem :) Vi kollade på Ice age2, hockey (Frölunda-Djurgården) som tur var vanns av Frölunda med 4-1 så jag fick krya till sängs med en glad Douglas ;) hehe. Jag hade en jättebra dag/kväll/natt hehe, underbart! Idag fick vi sova ut sen åkte vi buss till skolan och jag hade bara två lektioner så det var skönt. Jag gick förbi naturkunskapsläraren för att kolla om han rättat våra prov och det hade han. Jag fick 33 av 36 alltså MVG och jag är så glad! :D :D Det känns alltid bra att få veta ett sådant provresultat på en fredag, kanonstart på helgen...

Ikväll ska jag vara hemma och ta det lugnt med mamma,pappa och kusin Filip :) Vi ska se Idol och bara ta det lugnt. Imorn har jag DM hela dagen i Södertälje. Matcherna är 8.30, 15.00 och 19.45 och vi möter Balrog, Flen och Telge. Sen på kvällen om jag har tur kommer Douglas. Nej nu ska jag äta mat, ha en bra kväll!

varsegod

så varsegod din skitunge!
love/ alleballe


Torsdag

Jag har goda nyheter! Mitt naturkunskapsprov gick strålande :D Det är verkligen värt att plugga som jag gjort till det här provet. Jag svarade på allt och kände mig inte speciellt osäker på något. Skönt, det här gjorde min dag! Imorgon har jag bara en eller två lektioner och börjar halv ett..lagom skönt liksom hehe. Sen är det helg igen!

 

20 november

Godmorgon!

Igår sov jag en stund oc sen pluggade jag hela dagen och kvällen efter skolan...förutom när jag tränade. Men när jag vaknade efter min vilostund var marken helt täckt av snö och så var det snö i träden. Ett + var att det var kramsnö också och inte bara slask. Träningen föresten gick bra. Vi var inte så många men det gjorde faktiskt inget. Vi körde nya övningar som var bra.

Idag har jag naturkunskapsprov som första lektion och jag hoppas verkligen att det går bra! Sen har jag en stor håltimme för att religionen är inställd och sist administration. Efter skolan ska jag följa med Douglas hem, mys! :D


Jag vill träffa den här herrn snart igen! :)


19 november

Idag är det bara en månad kvar till världens bästa Sarah fyller 18år! :D

Sarah till vänster

Jag sitter i skolan nu och pluggar naturkunskap. Marcus och Niclas gick precis och åt. Jag sitter och funderar en del...på misstag jag gjort. Alla gör vi saker som vi ångrar och sen lär oss av, visst är det så. Men det är aldrig kul att såra någon! Jag har gjort saker som jag skulle vilja få ogjort men tyvärr så går inte det. Istället får jag se till att lära mig av det och agera annorlunda i framtiden...

Tisdag

Det har varit riktigt ruggigt ute idag...och gissa vem som hade fått stå i en och en halv timme i den kylan för att vänta på det försenade tåget. Som tur var sket jag i det, gick hem och bäddade ner mig till 11.19 tåget.( Elene du skulle följt med mig;) ) Otroligt nog kom det i tid och sen gick det även en buss från stationen till skolan, med allt dåligt kommer något bra eller hur är det man brukar säga?

Imorn är det onsdag..Det kommer bli en skön dag i skolan, psykologo, religion (vissa ska hålla redovisningar) och sen naturkunskapslabb. Jag har sovit en stund nu på eftermiddagen, det är ju så skönt! Nu ska jag kolla ett One tree hill avsnitt sen plugga naturkunskap!


Kul att mitt lag alltid ska ha sån otur...Trodde faktiskt att det inte skulle vara så iår. Vi som satsar på att vinna serien och få chansen att kvala till ettan. Men så sker ett misstag, ett misstag som kostade oss 3p, som bara drogs bort från oss...jag blir så trött! =/ Inte för att någon klantat sig utan för att det är så typiskt för vårat lag..vi har alltid haft stolpe ut. Aja finns inget man kan göra nu förutom att se till å vinna resterande matcher...

18 november

Godmorgon

Idag är det exakt en månad tills jullovet börjar!

Igår efter träningen gick jag hem till Filip :) Han bjöd på mat sen började vi kolla på en film som vi inte såg klart för att det blev så sent..Trevligt var det iaf, är så glad över att vi har kommit varandra närmare det senaste året!

16 november

Hej!


Fredagen blev ju en lugn kväll hemma..Kollade lite Idol och sen One tree hill innan jag somnade. Fick ett samtal sen på natten som jag hoppas att jag slipper få igen =/


Igår kollade jag två innebandy matcher innan Douglas kom hit. Först var det D3 matchen som tyvärr slutade med förlust 4-1. Sen var det Herrlaget som hade match och där blev det vinst :) Vid fem kom Douglas och vi hade en slapp men mysig kväll! Vi hann med tre filmer innan vi somnade och sen blev det två idag också. Vid tre gick vi till hallen och kollade när p94 spelade och sen lite på Herrar div 4. Vid halv fem hade jag samling och det var dags för D att åka hem...

Matchen förlorade vi med 2-1...Jag var faktiskt nöjd med min insats under matchens gång men det försvann helt efter när laget samlades i omklädningsrummet, sjukt egentligen att det kan bli så..Dom var bättre än oss idag men jag tycker att vi spelade bra många gånger. Jag är nöjd med våra tre boxplay, släppte inte in något då. Powerplay var också bra fast fler skott hade inte skadat...Men men vi får ta dom på lördag, om jag inte har fel så möter vi dom i DM då.

Hoppas ni haft en bra helg, det har iaf jag :)


14 november

Hejhej!
Vi fick ett IQ-test idag på psykologin lektionen. Det var 40 uppgifter/frågor och hade man rätt på 9-13 st låg man på genomsnittet som är 100. Jag förstod mig inte riktigt på det där...eller jag tycker det är en svår fråga det där vem som är intlegent egentligen? Men när det kommer en fråga om bilmärken (som typ ingen hört förut) eller om författre som man heller inte hört talas om börjar jag undra lite..men men en kul grej att göra tyckte jag innan, men jag gjorde aldrig klart det :P

Tränat har jag gjort ikväll, det var D3träning :) Det var en rolig träning men i slutet fick jag ett mindre roligt besked...jag får inte spela D3 matchen imorn :( Det ska istället Johanna göra som varit lite sjuk och behöver det mer inför söndagsmatchen. Det var trist men jag får heja på dom istället!

Sen kommer ju Douglas hit imorn, det ska bli mys! :D

Ikväll blir det bara lugnt hemma med mammsen, skönt efter en krävande vecka.


Jag och mamma, Zakynthos 07



Det är äckligt och onaturligt!

http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article3767590.ab


"Världens första gravida man" och sista om jag får bestämma!


Torsdag

Nu har snart hela den här dagen passerat också..Gjorde inte så mycket alls i skolan, kändes som att jag bara satt av dagen ungefär :P

Jag har lånat Linns One Tree Hill boxar så att jag har något att kolla på nu när jag sett klart Sex and the city :) Imorn är det fredag igen..jag har mycket att se fram emot den här helgen! Imorn är det träning tillsammans med D3 laget, lördag match med D3 laget, söndag match med mitt vanliga laget :D Sen ska Douglas komma hit i helgen också, vilket jag verkligen ser fram emot!

Mer bilder från i somras



13 november

God morgon!

Jag hade svårt att somna igår...då blir det alltid att jag ligger och tänker på en massa olika saker. Igår natt slog det mig att det bara är en dryg månad till jullovet! :O Idag är det nämligen en månad till Lucia, helt sjukt...Det känns inte alls längesen man kom tillbaks från sommarlovet och nu har snart hela terminen passerat. 2008 är liksom slut om en och en halv månad :S

Men nog om det. Idag är det torsdag och det blir nog en rätt soft dag i skolan. Psykologi, naturkunskap, rast i två timmar, religion (då ska vissa göra redovisningar) och slutligen administration. När jag kommer hem ska jag handla med mina föräldrar sen blir det plugg, som vanligt nu för tiden..

2008-07-02

2008-07-25

12 november

Hejsan!

Provet idag kändes faktiskt helt okej. Inte jättebra men samtidigt inte dåligt...Jag valde ett ämne som jag tyckte var ganska lätt och fick ihop ett gäng sidor. Tre timmar satt jag och skrev och jag hoppas verkligen att det jag skrivit räcker! Jag skrev om vad som påverkar att en människa blir som det blir, vad som påverkar hur olika människors liv ser ut.

Jag, Alexandra och Niclas tog 12.19 tåget hem och gick till Alexandra för att plugga tillsammans :)  Vid två gick jag hem för att plugga vidare och sen sov jag en timme. Jag har ingen träning ikväll eftersom att Juniorerna har match..Så det blir bara plugg, det tar verkligen aldrig slut! =/

Niclas och Alexandra i Spanien


Luftgropar
"
När man flyger kan planet hamna i en luftgrop"

Fel!
Givetvis finns det inga gropar i luftrummet. Det vi kallar luftgropar är i själva verket nedåtriktade luftströmmar som påverkar flygplanet så att det tappar höjd för ett ögonblick. Värre än så är det faktiskt inte.

Läsning i mörker
"Det är skadligt för ögonen att läsa i svag belysning"

Fel!
Om det inte är alltför mörkt kan du läsa följande i en broschyr som getts ut av amerikanska ögonläkarakademin. "Att läsa i svagt ljus kan lika lite skada ögonen som ett foto taget i svagt ljus kan skada kameran".

Pupillens färg
"
Pupiller är svarta"

Fel! Pupillen i ögats mitt har ingen färg alls. Den är en rund öppning i regnbågshinnan och det vi uppfattar som svart är helt enkelt mörkret innuti ögongloben.

Tisdag

När jag kom hem idag läste jag mer än halva häftet som vi ska ha med imorn till provet sen dog jag på soffan i nån timme..underbart skönt! :) Det senaste året eller om det är längre har jag behövt sova så gott som varje dag efter skolan för att orka men nu när det är höst blir det ännu värre. Det här vädret är värdelöst, gör allt tråkigt ännu tråkigare och allt jobbigt ännu jobbigare!

När jag sen vaknade till liv igen satt jag mig med marknadsföring och naturkunskap, fick en del gjort. Sen har jag även varit ner i centrum en vända för att köpa något att äta och dricka imorn under provet. Pratade med Lisa i telefonen också :) Den fjärten åker till Milano imorn och var inte sen med att säga att det är 15grader där ;) Ne men hoppas du får det bra gumman! <3 Ikväll har kusin Filip varit här och kollat film med mig..trevligt trevligt! Nu ska jag läsa det sista i svenska häftet i sängen för att sen sova.

Natti natti

Ha det bäst, kommer sakna dig pinky ;)

11 november

Imorse när jag vaknade var jag inte på bra humör...Vi ska på någon föreläsning idag som är två timmar lång och heter "Internet resan" inte ett dugg intressant. Nu slutar snart den här lektionen, webbdesign och snart börjar svenskan. Bara massa tråkigt idag och när jag kommer hem blir det plugg. Har massor och då menar jag massor att  göra! =/

Svenska nationella är inget jag ser fram emot imorn heller...

Nu blev det en väldigt negativt och gnälligt inlägg men det är så jag känner mig idag.

10 november

Hejhej!

Kom nyss hem från träningen..senare än vanligt vilket berodde på att jag och en tjej till hade möte med tränarna. Träningen gick rätt bra och nu är det inte träning förens fredag.

Igår kollade jag och Douglas hockey, Sverige-Finland och det slutade ju lyckligt, Sverige vann med 2-0 :) Sen vart det Andra avenyn och sporten innan vi kröp till sängs. Klockan ringde 6 imorse men vi låg och drog oss lite innan vi klev ur den varma sängen...Halv åtta kom jag till skolan (en timme innan jag började) så jag la mig på en soffa och sov lite :)

Efter skolan var det hem och sova igen :P Sen åkte jag,mamma och pappa till mormor och morfar för att i efterhand fira farsdag med morfar. Jeanette och Harry var där också, fick en bamse kram av Harry när jag kom och skulle gå..han är underbar! Det var jättetrevligt hos mormor och morfar men jag var ju tvungen att rusa iväg till träningen sen...

Nu ska jag ta en varm dusch, sen bädda ner mig och läsa på lite inför svenska nationella på onsdag, ha det bra!

Harry i lekparken

9 november, Älskar dig pappa!

Idag är det farsdag!


Pappa jag älskar dig <3




Jag och mamma var förbi hos mormor och morfar idag. Pratade lite och så skrev jag ut en sak som jag gjort till pappa :) Efter det har jag bara tagit det lugnt, kollat lite film..sovit lite och sådär. Snart ska jag till Mariefred och spendera kvällen och natten där, det blir att gå upp tidigt imorn..men det gör mig inget :D

Skön vinst!

Ja matchen blev som väntat fysiskt hård och även grötig..Gnesta körde väldigt fult med mycket slag och övrigt fult spel. Det var rätt jämnt i början men sen drog i väg och vann tillslut med 10-0. Jag spelade med Rebecca och Ina och det gick väldigt bra! :) Rebecca som är född 94 gjorde hela fyra eller fem mål och Ina gjorde två, riktigt kul! Nu är jag hemma men ska snart gå iväg till Leffe,Carita och Filip där mina föräldrar är också, ska bli trevligt.

Nej riktigt bra match, har inte så mycket mer att säga :P


8 november

Haha bowlingen gick inte speciellt bra för min del...inte för Douglas heller :P Sarah däremot var lika grym som vanligt, vi kom överense om att hon inte får följa med nästa gång ;) skämt å sido. Men jag kom iaf inte sist för det gjorde Douglas hehe :D Vi tog 22.19 tåget och jag hoppade av med Douglas i Läggesta och hos honom fortsatte en trevlig kväll med bla Jönssonligan :D

Jag kom hem för en timme sen och ska strax åka iväg till matchen. Tagga tagga! Får se hur det blir efter matchen =)

Have a nice day!

7 november

Hade bara tre lektioner idag, Naturkunskap, Svenska och Administration..för första gånger höll man inte på att somna på svenskan för att den var så tråkig, men det var ju inte lärarens förtjänst utan studievägledarna som var där och pratade :P Dom pratade om olika vägar man kan gå efter studenten, för mig blir det nog jobb något år innan jag om jag ska plugga vidare. Jag är alldeles för omotiverad nu...

Men men helg har det blivit och om två timmar bär det av till Strängnäs :D Imorn har vi borta match mot Gnesta 17,30 sen på kvällen blir det lugnt för min del, har inga planer än.

Ha en bra kväll!



6 november

Det en väldigt slapp skoldag idag..Och på religionen hade vi besök från en man som var med i Hare Krishna. Han var där och berättade om sin tro och så sjöng han även för oss. Jag tycker han berättade bra och att det var intressant men när han sjöng var det svårt att hålla sig från skratt, speciellt när vissa redan satt och skrattade :P

Lunch åkte jag,Linn,Calle,Johan och Douglas och åt nere på stan..jag åt pasta och det var riktigt gott om man jämför med skolmaten :)  Efter skolan har jag pluggat och sen sovit en stund som vanligt...Imorn är det fredag igen, ser verkligen fram emot kvällen för då ska jag,Sarah,Lisa, Emmelie, Douglas och Bill bowla, kul kul! :D

  Snabbaste djuret
"
Geparden är världens snabbaste djur"

Fel!
Med sina otroliga ruscher som uppmätts till över 100kilometer i timmen är geparden det snabbaste däggdjuret. Men räknar man med alla världens djurarter kommer den fläckiga katten rätt långt ner på listan. I boken Djurens värld presenterar Gerald L Wood en lista över hur snabbt olika djurarter tar sig fram. Där kommer geparden först på nittonde plats, långt efter både tamduvor (177km/tim) och ejdrar. Fåglar är nämligen de djur som kan komma upp i de högsta hastigheterna. Världens överlägset snabbaste varelse är pilgrimsfalken som i sina dykattacker kan komma upp i hastigheter på ofattbara 300km/tim.

Svettlukt
"
Svett luktar illa"

Fel!
Svett består till 99.5% procent av vatten och salt och luktar praktiskt taget ingenting. Däremot gör svetten så att tillväxten av bakterier ökar och på så sätt uppstår den karaktäristiska svettlukten.

Ungdomar och alkohol
"
Om tonåringar får dricka vin eller öl hemma lär de sig att hantera alkohol bättre än om de dricker i smyg"

Fel!
Svenska studier visar att det förhåller sig precis tvärtom. De ungdomar som får öl, vin eller sprit hemma dricker också tillsammans med sina kompisar och får på det viset i sig ännu mer alkohol. Därmed löper de också större risk att få problem i framtiden.

Tusenfotingar
"
Tusenfotingar har tusen fötter"

Fel!
Det finns ca 13 000 kända arter av tusenfotingar, eller mångfotingar som de också kallas. Inte en ända av dem har mer än 750 ben. Mångfotingarna finns över hela världen och kan vara mellan en halv millimeter och trettio centimeter långa.

Sömngångare
"
Det är farligt att väcka människor som går i sömnen"

Fel!
Det är inte farligare att väcka sömngångare än att väcka människor som ligger i sin säng. Såvida den sovande inte balanserar på ett hustak eller något liknande. För lite förskräckt blir man ju om man plötsligt upptäcker att man befinner sig på ett oväntat ställe.

Idag har det varit väldigt kallt, då längtar man efter det här!

Zakynthos 07
 















 

 

Allt vi trodde vi visste men som faktiskt är fel!

Det är en bok som jag köpte för snart ett år sen när Ida sålde jultidningar. Här är några påståenden :)


Pantrar och leoparder
"
Panter och leopard är olika djur"

Fel!
Den gyllengula leoparden med sina mörka fläckar och den helsvarta pantern är precis samma djur. De kan till och med vara födda i samma kull. Skillnaden är att de vi kallar för pantrar har ett överskott av svart pigment i pälsen. I viss belysning kan man skönja att även dessa djur är fläckiga. Det är bara det att fläckarna och bakgrunden har i stort sett samma färg. Man trodde länge att leoparder och pantrar var skilda arter men numera anses det mest korrekt, åtminstonde i vetenskapliga sammanhang, att tala om fläckiga och svarta leoparder.

Jordnötter
"
Jordnötter är en nöt. Det hörs ju på namnet"

Fel!
Strikt vetenskapligt är jordnötter en ärtväxt. Den heter ju också peanut-ärtnöt-på engelska.

Hundsvett
"
Hundar svettas med tungan"

Fel!
Hundar svettas överhuvudtaget inte. De saknar svettkörtlar på större delen av kroppen, och har definitivt inga på tungan.Men när de blir varma sänker de kroppstemperaturen genom en speciell andningsteknik som heter hässjning. Det är då hundarna håller munnen öppen och låter tungan hänga utanför.

Paprika
"
Paprika är en frukt"

Fel!
Paprika är ett bär- precis som lingon,gurka och bananer.

Hjärnceller och alkohol
"Hjärnceller försvinner när man dricker alkohol"

Fel! Det är ingen tvekan om att hjärnan tar skada av alkohol men det beror inte på att cellerna minskar i antal utan på att alkoholen frigör en signalsubstans som gör att samarbetet mellan hjärncellerna hämmas. Den slutsatsen drar en grupp forskare som jämfört hjärnor från människor som dött av alkoholism med sådana som tagit det lugnare med spriten. Det visade sig nämligen att båda grupperna hade lika många hjärnceller- mellan 20 och 25 miljarder.

Det kommer mer! :)

Vi är bäst!




5 november

Hej!

Fick tillbaks min psykologiuppsats idag och jag fick MVG+ :D:D:D Det gjorde min dag kan jag ju säga! Sen hade jag bara en lektion till och det var Religion...inte så kul. Sen satt jag kvar från 10.30 - 12.50 och jobbade lite marknadsföring men det blev mest massa prat. Vi pratade en del om studenten som är om ca ett halvår...helt sjukt att det är våran tur nu! Vi sa vissa låtar som måste spelas på flaket, åh jag längtar verkligen :)

Ska snart in till stan en sväng och kolla om jag hittar något till pappa..det är ju farsdag på söndag! <3 Men nu ska jag vila en stund. Ciao

Tisdag

Jag kollade igenom alla Alanya bilderna nyss, det var ett tag sen jag gjorde det. Det var verkligen en av de bästa veckorna i mitt liv. Jag var med mina allra bästa tjejkompisar + att vi lärde känna tre killar från Umeå som vi hade grymt roligt med :) Alanya veckan, Spanien veckan, Kreta och andra resan till Zakynthos har varit mina bästa resor helt klart! Men jag hoppas att listan fylls av fler underbara resor!


Jag och EJ <3


Sista dagen med killarna hyrde vi ju mopeder :)

Nej dags att gå till sängs, natti natti

"jag tycker om dig"

4 november

Hej!

Som ni ser har det skett en förändring här och det är Alexandra som fixat det åt mig, tack så mycket!

Idag var jag inte lika trött i skolan och allt kändes bättre. Fast vi hade svenska och det är aldrig kul..Fick se ett inspelat exempel på det muntliga nationella provet =/ Jag tycker killen var duktig och klarade det bra. Han fick mvg och jag förstod att jag knappt kommer få G, om jag ens ställer mig framför klassen...Imorn har vi psykologi och förhoppningsvis får vi tillbaks våra uppsatser, jag är nyfiken!

Jag hade träning igår...vi var inte så många fast det var bara skönt. Det gick bra för mig men jag känner inte samma sak för innebandyn som  förra säsongen. Det där lät nog förresten värre än vad det är men något är fel, har en liten aning om vad men det är inget som går att ändra..det är bara att acceptera. Innebandyn är en del av mig, något jag älskar att hålla på med! Därför är det extra jobbigt när det inte känns helt okej...kunde det inte varit något man brydde sig mindre om?

Lisa,Sarah,Emmelie och jag <3

Juste..Idag såg jag dom två sista avsnitten av min Sex and the city box. Den serien är verkligen hur bra som helst! Jag har sett filmen också och nu när jag sett hela serien kan jag säga att jag tycker att filmen var en besvikelse, tyvärr! Men jag ska se den igen antingen ikväll eller imorn..bara för att.

3 november

Hejhej!

Inatt sov jag jättedåligt av någon anledning...Skolan var väl som väntat inget man saknat. Måndagar och tisdagar är dom tråkigaste dagarna också! Fick veta idag att vi har nationellt prov i Svenska på onsdag om en vecka. Det är uppsatsen och man får sitta i fem timmar :O jag gillar det inte! Fast värst blir det muntliga provet...vet inte ens om jag kommer göra det, kanske inte kan få g om jag inte gör det...jobbigt känns det iaf!

Träning ikväll också..är inte så sugen för jag är trött i kroppen från igår. Sen är det kallt ute också så vill bara ligga i min varma säng och kolla film! Min klubba gick ju av igår också, så jag får spela med en som jag inte "spelat in".

Jag saknar Spanien

Nykvarn - Telge

Ja matchen gick inte som planerat..vi förlorade med 5-2.  Vi spelade bra tycker jag, riktigt bra vissa stunder men ändå räckte det inte. Sista tio eller var det var drabbades vi av två utvisningar också =/ inte kul. Men jag tycker ändå att vi gjorde en bra match....men surt är det. Szilvia gjorde iaf en kanonmatch, verkligen!

Nu är lovet slut också...känns både bra och dåligt. Skönt att komma in i de vanliga rutinerna samtidigt som jag älskar att få sova ut. Men jag har haft ett bra lov måste jag säga :)

Natti natti

Lördag

Jag åkte in till Strängnäs och kollade på hockey och Lisa ställde såklart upp som sällskap, tack gumman! Det var faktiskt riktigt kul å kolla..jag går inte på hockey speciellt ofta annars men nu fick jag en anledning och det var ju bara positivt :) Fast nästa gång ska jag ha mer kläder på mig så jag slipper spendera så mycket pengar på kaffe och varm choklad hehe ;)  Sen jag kom hem har jag bara tagit det lugnt..Kollat Sex and the city, ätit god middag med mamma och pappa och kollar Stjärnor på is med mamma..mys!

Imorn om det är bra väder ska jag gå en promenad med kusin Filip innan fotograferingen och matchen. Längtar till matchen!! Är riktigt taggad, ska bli kul att se vad Szilvia går för också!

Jag och Lisa i Alanya! Kolla vattnet!

Längtar till nästa sommar, nästa resa! =)

1 november

Ny månad och ny snart, härligt! :) Idag ska jag förhoppningsvis in till Strängnäs och kolla på en hockeymatch. Sen efter det vet jag inte riktigt vad det blir, får se. Solen skiner..det ser skönt ut jämfört med igår. Nej frukost och en dusch står på listan! Ha det bra så hörs vi senare!

RSS 2.0